Internationalt projekt skal fremme cykelturismen på Lolland-Falster
Baltic Biking Upgrade er titlen på et nyt, internationalt projekt, der skal fremme cykelturismen og udvikle turismeerhvervet.
Visit Lolland-Falster er indgået som partner i det internationale cykelprojekt Baltic Biking Upgrade. Projektet skal gøre Lolland-Falster mere konkurrencedygtig, når det kommer til cykelturisme – og har til formål at udvikle ruten EuroVelo 10, der løber langs Østersøruten og dermed gennem Lolland-Falster.
”Vi har fantastiske cykelruter i både Østersøruten (N8), som også er EuroVelo 10 og ruten Berlin-København (N9), der svarer til EuroVelo 7, men vores produkter til cykelturister skal opgraderes. Vi har derfor valgt at være partner i projektet for at blive klogere på, hvad der er best practice inden for cykelturisme. Med i projektet er også Dansk Cykelturisme, og her kan vi trække på stærke kompetencer og en stor viden”, fortæller Lindy Kjøller, destinationschef hos Visit Lolland-Falster.
Tæt samarbejde med lokale turismevirksomheder
Projektet forudsætter et tæt samarbejde med det lokale turismeerhverv, der er lokaliseret nær ruterne, for at udvikle oplevelser og produkter, der kan trække flere cykelturister til og øge omsætningen hos turismeerhvervet.
Projektet arbejder i fem spor, hvor Visit Lolland-Falster skal lede udviklingen af nye produkter - herunder konceptet One Way Biking. One Way Biking handler om, at en turist kan leje en cykel eks. i Berlin, cykle til Lolland-Falster og lade cyklen stå på vores destination, når målet er nået – eller omvendt. Konceptet kræver et stærkt samarbejde med lokale cykeludlejere, restaurationer, overnatningssteder og andre samarbejdspartnere, for at skabe de bedste oplevelser for cykelturisterne.
Projektet skal bl.a. undersøge om, der skal udvikles nye pakketure, arbejdes med bagagetransport eller andet, der kan imødekomme cykelturisternes behov, få cykelturisterne til at gøre stop på ruten og gøre Lolland-Falster til en mere attraktiv cykeldestination.
I dag har Visit Lolland-Falster konceptet Bike Friends, bestående af privatpersoner, overnatningssteder og attraktioner, hvor det er muligt at pumpe sin cykel, finde lappegrej, vand, toiletter og meget andet. Et koncept, der også skal kigges i gennem for nye potentialer for at hjælpe cykelturisterne endnu bedre på vej.
Yderligere skal ruterne og oplevelserne markedsføres for at trække flere cyklister til og få dem til at opleve de fantastiske attraktioner og områder, vi har på Lolland-Falster. I slutningen af projektet sættes der fokus på den strategiske og fremadrettede udvikling for at sikre, at ruterne også efter projektets udløb fremmes, udvikles og trækker cykelturister til.
Foruden Dansk Cykelturisme deltager også partnere fra Sverige, Tyskland, Polen og Litauen i projektet, da ruten EuroVelo 10 løber gennem disse lande, samt European Cyclist Federation i Belgien, hvorfra EuroVelo administreres.
Projektet Baltic Biking Upgrade er allerede startet og løber frem til og med august 2026.
Projektet af støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU).