MULD etablerer lokal fødevaremesse
Vi har så mange gode råvarer på Lolland-Falster, men det er ikke altid nemt at få fat i dem. Det bliver der lavet om på nu.
"Den 27. marts inviterer vi til B2B-messe, hvor vi vil skabe kontakt mellem lokale fødevareproducenter og alle, som kan være interesseret i at bruge eller sælge dem. På den måde vil vi gøre det nemt for lokale restaurationer, supermarkeder, storkøkkener, skoler, efterskoler og andre at få fat i den gode frugt, grønt, eddike, øl, vin, honning, kød og meget mere fra Lolland-Falster".
Det hele skal ikke til Hovedstaden
Sådan lyder det fra Michael Møller, der som forretningsudvikler hos Business Lolland-Falster er tovholder for MULD, sammenslutning af lokale fødevareproducenter på Lolland-Falster.
MULD-netværket har haft fokus på at afsætte lokale råvarer til store aftagere i Københavnsområdet, og nu er det tid til også at kigge indad. Der er jo ingen grund til at transportere alle de gode råvarer væk fra landsdelen, hvis der er lokal efterspørgsel, ligesom der er en række lokale producenter, som ikke producerer i så store mængder, at det ikke giver mening at henvende sig til de helt store kunder i hovedstaden.
Køkkenchefer efterlyste det lokale
"Vi fik det sidste skub i forhold til at stable en lokal fødevaremesse på benene, efter at vi i regi af Visit Lolland-Falster havde deltaget i projektet "Danske Maddestinationer". Her gik det op for os, at der er et stort ønske blandt lokale restauratører om at bruge lokale råvarer, men at køkkencheferne oplever, at det er besværligt at få fat i de lokale varer", siger Michael Møller.
Planen er, at den lokale fødevaremesse skal være en tilbagevendende begivenhed, som skaber mere lokal samhandel og sikrer kunderne nemmere adgang til lokale produkter og dermed også styrker bæredygtigheden. Placeringen af fødevaremessen den 27. marts bliver annonceret inden udgangen af februar.